نوشته شده توسط : dina

نوار عصب دست معمولاً برای اندازه‌گیری و بررسی شدت فعالیت الکتریکی ماهیچه‌ها در پاسخ به نورون‌های حرکتی انجام می‌شود. نوار عصب و عضله دست برای کمک به تشخیص نابهنجاری‌های عصبی و عضلانی صورت می‌گیرد. دست عضلات بسیاری دارد که هرگونه بروز اختلال اعصاب این ناحیه می‌تواند علائمی مانند ضعف عضلانی، بی‌حسی گزگز و درد را به همراه داشته باشد. جواب نوار عصب دست پس از آرمایش به بیمار ارائه می شود.

معمولا در کنار تست الکترومیوگرافی، از تست سرعت هدایت عصبی نیز استفاده می شود تا نتیجه دقیقتری بدست آید. پس از تست نیز پزشک متخصص تفسیر جواب را در اختیار بیمار قرار می دهد. از آنجایی که بسیاری در ارتباط با نوار عصب و عضله دست و نحوه انجام آن سؤال دارند در ادامه در این خصوص بیشتر توضیح خواهیم داد.

 چه زمانی به نوار عصب دست نیازا ست؟

 نوار عصب دست برای کمک به تشخیص و ارزیابی شرایط زیر انجام می‌شود:

1- بررسی اختلالات عضلانی از جمله دیسروفی عضلانی یا پلی‎میوزیت

2- بیماری‌هایی که بر ارتباط مؤثر بین عصب و عضله تاثیرگذارند از جمله بیماری میاستنی‎گراویس

مقالات بیشتر: نوار عصب عضله چیست؟

3- بررسی اختلالات ریشه عصبی مانند رادیکولوپاتی گردن 

4- ارزیابی اختلالات اعصاب خارج از نخاع (اعصاب محیطی) از جمله سندروم تونل کارپال یا نوروپاتی محیطی

 چه زمانی به نوار عصب دست نیاز است؟

نظرات مردم درباره اوزون تراپی

در گام اول پزشک با قرار دادن الکترودها بر روی پوست تست هدایت عصبی را انجام می‌دهد و میزان و سرعت رسانش تکانه الکتریکی در عصب را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش باعث اندازه‌گیری میزان آسیب و تخریب عصبی می‌شود.

برای ثبت نوار عصب و عضله دست یک یا چند سوزن کوچک از طریق پوست وارد عضله می‌شود و فعالیت الکتریکی توسط الکترودها بر روی یک  اسیلوسکوپ نشان داده می‌شود.

بافت عضلانی معمولاً سیگنال‌های الکتریکی در هنگام سرعت تولید نمی‌کند زمانی که الکترود سوزنی وارد عضله دست می‌شود، فعالیت الکتریکی بر روی اسیلوسکوپ به دلیل تحریک این ناحیه دیده می‌شود، اما پس از آن هیچ سیگنالی نباید وجود داشته باشد.

مقالات بیشتر: هزینه نوار عصب کمر

پزشک متخصص سعی می‌کند فعالیت الکتریکی عضله را هنگام استراحت و انقباض خفیف و انقباض قوی ماهیچه اندازه‌گیری کند. پس از قرار دادن الکترود سوزنی از بیمار می‌خواهد که عضله دست را با بلند کردن یا خم کردن منقبض کند.

در نهایت اندازه و شکل امواج برای مانیتور نمایش داده می‌شود و اطلاعاتی در مورد توانایی عضله جهت پاسخ به تحریک اعصاب ارائه می‌دهد. در واقع همانگونه که عضله با شدت بیشتر منقبض می‌شود، فیبرهای عضلانی بیشتر فعال می‌شوند و پتانسیل حرکتی بیشتر می‌شود.

پس از تست نتیجه و تفسیر نوار عصب و عضله دست در اختیار فرد قرار خواهد گرفت. برای انجام نوار عصب و عضله دست و دریافت جواب توسط پزشکان متخصص مغز و اعصاب می‌توانید به کلینیک دینا مراجعه کنید. این کلینیک با داشتن پزشکان توانبخشی می‌توانند راه‌های درمان موثری را به بیماران پیشنهاد کنند. برای دریافت مشاوره و نوبت می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

عصب‌ های قابل بررسی از طریق نوار عصب دست

 با استفاده از نوار عصب و عضله دست امکان بررسی تمام عصب‌ها وجود ندارد برخی از عصب‌ها به اندازه ظریف نازک و عمقی هستند که بررسی آنها اصلاً ساده نیست و نتایج الکترومیوگرافی قطعی و قابل اطمینان نمی‌باشد.

از بین عصب‌های ناحیه سر دست که ۱۲ جفت هستند و اعصاب کرانیال می‌توان دو جفت را با استفاده نوار عصب و عضله بررسی کرد. باقی اندام‌ها و عضلات قابل بررسی نیستند. این عضلات عصب‌هایی چون عصب زوج ۷ یا عصب عصب صورتی و عصب زوج پنج یا عصب تریژمینال هستند.

آزمایش‌ های متداول در نوار عصب دست

برای آزمایش نوار عصب و عضله دست معمولاً دو آزمایش رایج انجام می‌شود:

الکترومیوگرافی

در آزمایش الکترومیوگرافی اندازه فعالیت الکتریکی عضله‌ها بررسی می‌شود. از طریق این تست هر نوع نشانه‌های انسداد و یا کاهش سرعت در واکنش به تحریک عصبی قابل اندازه‌گیری است. با این آزمایش می‌توان در مورد ماهیچه‌ها نیز از اطلاعات کافی به دست آورد و شیوه دریافت تحرک عصبی از سوی ماهیچه قابل مشاهده است.

هدف از انجام الکترومیوگرافی بررسی ضعف غیر قابل توزیع عضلات بررسی دلایل بی‌حسی، سوزن سوزن شدن، درد و پیچ خوردگی دست می‌باشد. از طریق این آزمایش تفاوت بین ضعف واقعی و کاهش استفاده به دلیل درد یا عدم انگیزه مشخص می‌شود.

مقالات بیشتر: هزینه نوار عصب و عضله

آزمایش سرعت هدایت عصبی

آزمایش سرعت هدایت عصبی با بررسی انتقال عصبی به اندازه‌گیری میزان سرعت تکانه‌های الکتریکی در امتداد اعصاب می‌پردازد. این آزمایش همراه با الکترومیوگرافی برای تشخیص اختلالات عضلانی یا رد احتمالی آنها در ناحیه دست انجام می‌شود.

در حالت عادی یک دست سالم به نسبت عصب آسیب دیده می‌تواند سریعتر و قدرت‌تر سیگنال‌های الکتریکی را انتقال دهد. هدایت عصبی بر اثر غلاف میلین (روکش عایق احاطه کننده عصب) با تغییر سرعت همراه است. اکثر نوروپاتی‌ها از آسیب اکسون عصب نشأت دارند.

از طریق این آزمایش می‌توان تفاوت بین اختلال عصبی واقعی و مشکلات درگیر کننده ماهیچه به دلیل آسیب در عصب را ارزیابی کرد. از طریق این آزمایش می‌توان تشخیص داد که آیا اختلال عصبی در ناحیه دست وجود دارد یا نه. بنابراین یکی از بهترین استراتژی‌ها برای تشخیص آسیب‌های عضلانی دست استفاده از تست هدایت عصبی در کنار نوار عصب و عضله دست می‌باشد.

آزمایش‌ های متداول در نوار عصب دست

دریافت تفسیر نوار عصب عضله دست

پس از انجام تست معمولاً نتیجه و جواب نوار عصب دست در اختیار بیماران قرار می‌گیرد. شما می‌توانید از پزشکان حاضر در کلینیک‌های طب پزشکی بخواهید که نتیجه را تفسیر کنند.

نتیجه تست نوار عصب عضله دست برای پزشکی ارجاع دهنده نیز ارسال می‌شود. شما می‌توانید به پزشک مراجعه کنید و پروسه درمانی خود را آغاز نمایید.

نکات مهم برای تست نوار عصب و عضله دست

چند روز قبل از انجام تست نوار عصب دست حتماً باید پزشک را در مورد بیماری‌های زمینه‌ای یا داروهای مصرفی خود مطلع کنید بلاخص اگر ضربان ساز یا هرگونه وسایل پزشکی الکتریکی در بدن خود دارید

مطلع کردن پزشک از مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله کومادین، پلاویکس و الیکویس

اطلاع دادن به پزشک در ابتلا به بیماری‌های هموفیلی

قبل از انجام آزمایش نوار عصب دست نیازی به ناشتا بودن یا خوردن غذای خاصی نیست.

پس از اتمام آزمایش می‌توانید فعالیت‌های خود را از سر بگیرید.

قبل از انجام تست دوش بگیرید و هیچگونه لوسیون و یا کرمی را برای بدن خود استفاده نکنید.

مقالات بیشتر: هدف از تست نوار عصب و عضله

خلاصه مطالب

تست نوار عصب دست برای تشخیص و ارزیابی سلامت فعالیت الکتریکی عضلات استفاده می‌شود. الکترومیوگرافی دست برای تحلیل و تفسیر سیگنال‌های تولید شده توسط عصب و واکنش عضلات دست نسبت به این سیگنال‌ها انجام می‌شود. زمانی که بیمار دچار بی‌حسی، ضعف عضلانی، اسپاسم یا گرفتگی یا درد اندام ناحیه دست یا بازو می‌شود، بهتر است این آزمایش را انجام دهد.

تفسیر و جواب نوار عصب دست پس از انجام این آزمایش در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت. برای انجام نوار عصب و عضله دست می‌توان به کلینیک دینا مراجعه کنید. پزشکان متخصص این مجموعه جواب را در کوتاه‌ترین زمان به شما بیماران گرامی ارائه می‌دهند.

برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و نوار عصب دست 

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا ,
:: بازدید از این مطلب : 191
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

هزینه نوار عصب کمر به عوامل مختلفی از جمله نواحی درگیر، نوع بیمه و تخصص و مهارت پزشکان بستگی دارد. الکترومیوگرافی و تست سرعت هدایت عصبی از آزمایش‌های تشخیص الکتریکی هستند که جهت ارزیابی فعالیت عصب‌ها و عضله‌ها انجام می‌شوند.

زمانی که فرد علائمی مانند درد غیرعادی و اسپاسم شدیدی را در ناحیه کمر احساس می‌کند، برای تشخیص و بررسی این نشانه‌ها بهتر است برای انجام آزمایش نوار عصب و عضله اقدام نماید. از آنجا که بسیاری از بیماران در ارتباط با هزینه نوار عصب کمر سؤال دارند و نمی‌توان قیمت ثابتی برای آن در نظر گرفت، در ادامه این مقاله بیشتر در این خصوص توضیح خواهیم داد.

میزان هزینه نوار عصب کمر

تعیین یک قیمت دقیق برای هزینه نوار عصب کمر راحت نیست، چراکه عوامل زیادی بر هزینه نهایی تأثیر دارد. از سوی دیگر هزینه تست نوار عصب و عضله کمر برای هر فرد با توجه به شرایط آن متغیر می‌باشد.

عواملی چون اندام‌هایی که در تست بررسی می‌شوند، انجام همزمان دو تست الکترومیوگرافی و هدایت عصبی، نوع پوشش بیمه و عواملی از این دست بر مبلغ نهایی تاثیرگذار خواهد بود. برای اینکه از هزینه‌های الکترومیوگرافی مطلع شوید، می‌توانید با کلینیک دینا تماس بگیرید تا کارشناسان ما اطلاعات دقیق را در اختیار شما قرار دهند.

میزان هزینه نوار عصب کمر

عوامل موثر بر هزینه نوار عصب کمر

افرادی که در ارتباط با هزینه نوار عصب کمر سؤال دارند، باید فاکتورهای متعددی را هنگام آزمایش‌های EMG و NCV مد نظر قرار دهند.

ناحیه درگیر

هزینه تست الکترومیوگرافی و تست هدایت عصبی بر اساس ناحیه درد انجام می‌شود. هرچه ناحیه درد کمر گسترده‌تر باشد، هزینه نوار عصب کمر بیشتر خواهد بود.

تجهیزات و امکانات مورد استفاده

کلینیک‌ها و مراکز طب پزشکی که از تجهیزات و امکانات پیشرفته برای انجام آزمایش تست نوار عصب عضله کمر استفاده می‌کنند، هزینه بیشتری را دریافت خواهند کرد. در چنین شرایطی ممکن است که این هزینه‌ها برای بسیاری مقرون به صرفه نباشد.

هزینه پزشک متخصص

اگرچه معمولاً پزشکان عمومی آزمایش الکترمیوگرافی را انجام می‌دهند، اما برخی از بیماران برای گرفتن نوار عصب و عضله کمر و تفسیر آن باید به متخصصان مغز و اعصاب یا متخصص طب پزشکی و توانبخشی مراجعه نمایند. بنابراین میزان هزینه نهایی نوار عصب و عضله به مهارت و تجربه پزشک نیز بستگی دارد.

مطالب بیشتر: تفسیر نوار عصب کمر

مکان انجام تست

نوع کلینیک و یا مراکز طب پزشکی که آزمایش عصب و عضله را انجام می‌دهند، در هزینه نوار عصب کمر تأثیر دارد. بیمارستان‌ها عموماً با مد نظر بیمه درمانی هزینه کمتری را تعیین می‌کنند، این در حالی است که کلینیک‌های خصوصی با تجهیزات پیشرفته‌تر هزینه بیشتری دریافت خواهند کرد.

موقعیت مکانی انجام تست نوار عصب کمر

موقعیت مکانی از عواملی است که می‌تواند بر هزینه نوار عصب کمر تأثیر داشته باشد. بنابراین هنگام انجام این تست، حتماً به این فاکتور نیز توجه داشته باشید.

عوامل موثر بر هزینه نوار عصب کمر

پیگیری و تفسیر جواب نوار عصب و عضله

در صورتی که پزشک متخصص تست نوار عصب و عضله کمر را انجام دهد، نتایج بلافاصله پس از تست ارائه می‌شود. در غیر این صورت ممکن است از شما بخواهند که دوباره به متخصص مراجعه کنید تا جواب را تفسیر کند یا نتایج مستقیماً برای پزشکان متخصص جهت ارزیابی شرایط بیمار ارسال می‌شود.

 اگرچه پزشک می‌تواند تفسیر داده‌ها را بلافاصله انجام دهد، اما نیاز به ارزیابی دقیق است تا شرایط بیمار بررسی شود. آگه بخواهید ضمن مراجعه به پزشکان عمومی در مراکز طب پزشکی مجدداً به پزشکان متخصص مراجعه کنید، باید هزینه اضافه برای نوار عصب و عضله در نظر بگیرید.

تست الکترومیوگرافی یا هدایت عصبی یا انجام هر دو تست

معمولاً برای بررسی وضعیت اعصاب کمر، تست‌های نوار عصب و عضله و سرعت هدایت عصبی با یکدیگر انجام می‌شوند. در نهایت هزینه تست بستگی به دستور پزشک دارد که کدام یک از این تست‌ها برای شما تجویز شود. ممکن است در شرایطی نیاز به انجام هر دو تست نباشد، در نتیجه هزینه شما تغییر خواهد کرد.

پوشش بیمه

نوع پوشش بیمه تأثیر زیادی در هزینه نهایی تست نوار عصب کمر دارد. لذا قبل از هرگونه اقدام با مشاوران بیمه مشورت کنید تا از نوع پوشش بیمه خود مطلع شوید. پوشش دهی بیمه‌های مختلف متفاوت است و تمام شرایط در بیمه نامه‌ها ذکر شده است.

مطالب بیشتر: نوار عصب عضله چیست؟

نکات مربوط به هزینه نوار عصب کمر

هزینه پایین نوار عصب کمر یا تست سرعت هدایت عصبی در برخی از مراکز طب پزشکی ممکن است باعث مراجعه بیشتر بیماران شود، اما بدانید که هزینه‌های پایین‌تر ممکن است که با دقت پایین‌تر آزمایش همراه باشد.

کیفیت تست نوار عصب و عضله به تخصص و تجهیزات و دستگاه‌های به کار رفته بسیار بستگی دارد. در نتیجه کم هزینه بودن تست ممکن است به دلیل عدم صلاحیت پزشک یا نامناسب بودن تجهیزات دستگاه‌های انجام آزمایش باشد. این امر با کاهش دقت آزمایش و نادرست بودن نتایج و تشخیص اشتباه بیماری همراه خواهد بود.

مطالب بیشتر: نوار عصب عضله دولتی

دقت جواب تست نوار عصب کمر

دقت جواب آزمایش برای انتخاب بهترین شیوه درمان برای بیماران بسیار اهمیت دارد. بنابراین به دلیل ارزان بودن یک آزمایش ممکن است که نتایج اشتباهی به بیماران ارائه شود و روش درمانی مناسبی اتخاذ نشود و احتمال دارد شرایط مراجعه کنندگان بدتر هم بشود.

از این رو قبل از اینکه به کلینیک‌های طب پزشکی مراجعه کنید، حتماً به تخصص و مهارت پزشکان و تجهیزات مورد استفاده توجه داشته باشید. کلینیک دینا با داشتن پزشکان ماهر و با تجربه و با استفاده از بهترین تجهیزات و امکانات، آزمایش نوار عصب و عضله کمر را برای بیماران انجام می‌دهد. برای دریافت نوبت آزمایش می‌توانید با شماره‌ زیر تماس بگیرید.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

خلاصه مطالب

هزینه نوار عصب کمر به عوامل متعددی از جمله پزشکانی که این آزمایش را انجام می‌دهند، به روز بودن دستگاه‌های آزمایش، نوع پوشش بیمه بستگی دارد. توجه داشته باشید که ارزان بودن هزینه آزمایش نوار عصب و عضله کمر نمی‌تواند دلیلی بر مناسب بودن کلینیک باشد. چنانچه در کلینیکی از دستگاه‌های و تجهیزات قدیمی استفاده شود یا پزشکان تخصص کافی در انجام این آزمایش نداشته باشند، ممکن است بیماران روش‌های درمانی نامناسبی را انتخاب کنند.

از این رو توصیه می‌کنیم قبل از هر چیز کلینیکی را انتخاب کنید که دارای پزشکان متخصص باشند. کادر مجرب مرکز طب پزشکی دینا با داشتن سال‌ها سابقه در انجام تست عصب کمر بهترین تفسیر را به مراجعه کنندگان ارائه کرده و راه‌های درمانی مناسب را به مراجعین توصیه خواهند کرد.

جهت دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و هزینه نوار عصب کمر

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا , ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 202
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

با از علل شایع درد کمر مربوط به دیسک کمر می‌باشد و یکی از راه‌هایی که می‌توان برای تشخیص مشکلات مربوط به ستون فقرات از آن استفاده کرد، نوار عصب و عضله دیسک کمر است. نوار عصب و عضله این امکان را به پزشک می‌دهد که در ارزیابی فشار وارده بر روی ریشه‌های عصبی دقیقاً عمل کند و بر اساس تفسیر جواب نوار عصب و عضله معالجات بعدی را برای بیمار در نظر بگیرد و برای درمان اقدام کند.

در برخی از موارد ممکن است که در تصویربرداری بیرون زدگی یا پارگی دیسک کمر مشاهده شود، اما میزان آسیب وارده ناشی از بیرون زدگی و پارگی دیسک فقط از طریق نوار عصب و عضله قابل تشخیص باشد. به همین دلیل بسیاری از پزشکان در کنار آزمایش‌های دیگر الکترومیوگرافی را ضروری می‌دانند. در ادامه این مقاله در ارتباط با تست نوار عصب عضله کمر بیشتر توضیح خواهیم داد.

کاربرد نوار عصب و عضله دیسک کمر

در برخی از مواقع که فرد دچار بیرون زدگی یا پارگی دیسک می‌باشد، معمولاً تصویربرداری و ام آر آی تجویز می‌شود. تصویربرداری پارگی و بیرون زدگی ممکن است هیچگونه علائمی را در ارتباط با آسیب‌های ریشه‌ای به اعصاب دیسک کمر مشخص نشود. در چنین مواقعی بهترین راه استفاده از نوار عصب و عضله دیسک کمر می‌باشد. با ارزیابی عصب‌های دیسک کمر می‌توان به بیمار این امید را داد که مشکلات ایجاد شده برای آنها خطر ندارد.

از موارد دیگر هم که برای یک فرد عکس ام آر آی نشان دهنده بیرون زدگی چند ناحیه دیسک می‌باشد، ولی مشخص نیست که دقیقاً کدام دیسک باعث ایجاد درد و نشانه‌های بیماری در فرد شده است، این تست عصب‌های درگیر را مشخص می‌کند و دیسکی که باعث ایجاد عارضه شده است تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: نوار عصب عضله چیست؟

در مواردی نیز گاهی بیمار پس از عمل جراحی دیسک کمر بهبود نداشته است و وضعیت بدتری پیدا می‌کند. در چنین شرایطی نوار عصب عضله کمر برای تعیین میزان وخامت اوضاع کمک کننده می‌باشد و نشان می‌دهد که درد دیسک جدید است یا چسبندگی ایجاد شده و یا اینکه عامل درد آسیب وارد شده زمان جراحی و آسیب به عصب‌ها می‌باشد.

افرادی که دارای بیماری دیابتی هستند، ممکن است کمردردهایی مانند دیسک کمر را تجربه کنند. نوار عصب و عضله دیسک کمر تشخیص می‌دهد که آیا این بیماری‌ها مربوط به دیسک است یا ناشی از عوامل دیگری می‌باشد. الکترومیوگرافی در مشخص کردن گیر افتادگی عصب بالاخص زمانی که عصب در محلی به غیر از کمر درگیر است، بسیار کاربردی می‌باشد. زمانی که درگیری عصب در کمر به صورت درد مبهم در پشت ران، زانو و پاشنه پا است، می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

همچنین نوار عصب عضله دیسک کمر برای تعیین میزان آسیب وارده به عصب‌ها کاربردی است و پزشک معالج بر اساس آن می‌تواند درمان‌های جراحی یا غیر جراحی را برای فرد تشخیص دهد.

کاربرد نوار عصب و عضله دیسک کمر

نحوه تشخیص دیسک کمر از طریق تست نوار عصب و عضله

بعد از اینکه بیمار توسط پزشک مورد معاینه قرار می‌گیرد و نتایج مثبت بودن بیماری دیسک یا شک به وجود آن ارائه می‌شود، چنانچه پزشک بخواهد عصب تحت فشار را شناسایی کند، در کنار تفسیر جواب نوار عصب و عضله، تست قدرت عضله، رفلکس و شدت آسیب و ناحیه دقیق آسیب را ارزیابی می‌کند.

از مهمترین نکات در تست نوار عصب‌ و عضله کمر، وجود داشتن یه عدم وجود اکسونال است. اگر وجود داشته باشد بیماری به شدت عود می‌کند و فرد چاره‌ای جز جراحی ندارد و عدم وجود ضایعات اکسونال باعث می‌شود که افراد به درمان‌های غیر از جراحی دیسک کمر امیدوار شوند.

آزمون‌ های مربوط به نوار عصب و عضله دیسک کمر

در هنگام آزمایش نوار عصب و عضله دیسک کمر معمولاً دو تست انجام می‌شود:

الکترومیوگرافی در دیسک کمر

با توجه به اینکه عضلات تولید کننده الکتریسیته می‌باشند، در این روش از طریق بررسی فعالیت الکتریکی عضلات، کارکرد عضله ارزیابی می‌شود. در این روش با استفاده از سوزن‌های تزریقی که وارد عضله‌ها می‌شوند،  کارکرد و میزان استقامت عضله مورد سنجش قرار می‌گیرد.

نحوه تشخیص دیسک کمر از طریق تست نوار عصب و عضله

بررسی هدایت عصبی در دیسک کمر

این روش برای تعیین کارکرد درست عضلات صورت می‌گیرد و معمولاً با استفاده از الکترومیوگرافی انجام می‌شود. در این روش چسب‌های مخصوص در نواحی از بدن چسبانده می‌شوند. این نقاط در مسیر اعصاب مورد نظر هدایت عصبی را زیر نظر قرار می‌گیرند. در واقع این چسب‌ها اطلاعات الکتریکی را از سطح پوست جمع آوری می‌کنند.

نوار عصب و عضله دیسک کمر دقیقاً مشخص می‌کند که روی کدام عصب فشار است و اینکه آیا علائم پوسیدگی عصب در اثر فشار دیسک کمر وجود دارند یا خیر.

بیشتر بخوانید: نوار عصب عضله دولتی

برخلاف دیگر تست‌های رادیولوژیک تست نوار عصب عضله دیسک کمر هیچگونه عوارض جانبی ندارد. شما می‌توانید با خیال راحت در کلینیک‌ها و مراکز طب پزشکی معتبر تست نوار عصب و عضله را انجام دهید. مرکز نوار عصب و عضله دینا آماده انجام انواع تست نوار عصب‌های عضله دیسک کمر می‌باشد و جواب آزمایش در کوتاه‌ترین زمان به بیماران ارائه می‌شود و مراحل درمان از سوی پزشکان به بیماران توصیه خواهد شد.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

چه زمانی به نوار عصب عضله کمر نیاز است؟

زمانیکه درد کمر و گردن عود می‌کند، emg ممکن است برای ارزیابی و تحلیل شدت رادیکولوپاتی، بررسی ضعف عضلانی ناشی از فشردگی عصب نخاعی و تعداد اعصاب نخاع درگیر بسیار مؤثر باشد.

آزمایش نوار عصب عضله به تعیین اینکه آیا ضعف ناشی از اختلال عضلانی دژنراتیو مانند آرتروز عضلانی نخاعی وجود دارد، بسیار کمک کننده است.

بیشتر بخوانید: هدف از تست نوار عصب و عضله

این آزمایش در واقع می‌تواند نواحی تحت آسیب عصبی که در نتیجه التهاب مزمن و شرایط ستون فقرات را بررسی کند و در مجموع می‌تواند در تشخیص موارد زیر بسیار کمک کننده باشد:

1- درد سیاتیک

2- تنگی کانال نخاعی

3- خارهای استخوانی

4- پوکی استخوان

5- فتق دیسک

فشار وارد بر روی ریشه‌های عصبی باعث انقباض عصب‌ها می‌شود و فعالیت عصبی را مختل خواهد کرد. این میزان انقباض می‌تواند باعث ضعف گزگز، گرفتگی و درد در ناحیه کمر و درد عضلانی شود. بعلاوه می‌تواند به باسن و شانه‌ها و اندام‌های دیگر نیز سرایت کند. با انجام نوار عصب و عضله شما بلافاصله می‌توانید به پزشکان متخصص مراجعه کنید و درمان‌های دیگر را پیگیری نمایید.

چه زمانی به نوار عصب عضله کمر نیاز است؟

خلاصه مطالب

تست نوار عصب و عضله دیسک کمر برای بررسی میزان فشار وارد بر اعصاب و همچنین آسیب‌های عضله بسیار کاربرد دارد.  نوار عصب عضله یکی از کم تهاجم‌ترین روش‌های تشخیص است که فعالیت الکتریکی عضلات را در پاسخ به تحریک اعصاب اندازه‌گیری می‌کند. تجزیه و تحلیل نتایج این آزمایش بسیار می‌تواند به پزشکان در تشخیص و ارزیابی شدت بیماری و پیگیری درمان‌های بعدی مؤثر باشد.

اگر می‌خواهید نوار عصب عضله کمر را در بهترین کلینیک تهران انجام دهید، کلینیک دینا از بهترین مراکز طب پزشکی است که دارای پزشکان متخصص می‌باشد و تفسیر جواب نوار عصب عضله در سریع‌ترین زمان به بیماران ارائه خواهد شد. برای دریافت نوبت می‌توانید با شماره مندرج در صفحه اصلی تماس بگیرید.

 جهت دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

منبع: سایت کلینیک دینا و نوار عصب و عضله دیسک کمر

 

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا , ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

انجام نوار عصب عضله دولتی مورد استقبال بیماران و مراجعان زیادی است، چراکه می‌توانند با کمترین هزینه این آزمایش را انجام دهند. اما بهترین مرکز نوار عصب عضله دولتی تهران کدام است؟ هزینه نوار عصب و عضله یکی از مواردی است که معمولاً مراجعان در مورد آن بسیار سؤال می‌پرسند.

در کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها معمولاً آزمایش الکترومیوگرافی با دفترچه بیمه نیز انجام می‌شود. اما بسته به نوع آزمایش و تجهیزات معمولا کلینیک ها تعرفه های متفاوتی را درنظر می گیرند. در مجموع اگر بخواهید این آزمایش را در بیمارستان‌ها انجام دهید، باید هزینه بیشتری را بپردازید. از آنجا که بسیاری در ارتباط با کلینیک‌های تست نوار عصب عضله پرسش دارند، در ادامه این مقاله بیشتر در این خصوص توضیح خواهیم داد.

تعرفه نوار عصب عضله دولتی

نوار عصب عضله دولتی در حال حاضر در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها انجام می‌شود و هزینه آن با توجه به نوع پزشکان و همچنین دستگاه‌های مورد استفاده تفاوت دارد. معمولاً بیماران می‌توانند از طریق ارائه دفترچه بیمه نیز آزمایش نوار عصب عضله را انجام دهند و برای آنها مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

برخی از کلینیک‌ها بیمه‌های پایه درمانی مانند تأمین اجتماعی را پوشش می‌دهند و هزینه نوار عصب و عضله با تعرفه‌های مصوب این نوع بیمه محاسبه خواهد شد.

تعرفه نوار عصب عضله دولتی

برخی از بیمه‌ها مانند بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی نیز هزینه نوارعصب و عضله را به بیماران پرداخت می‌کند.

در بعضی از کلینیک‌هایی که طرف قرارداد بیمه‌ها هستند، نوار عصب عضله بدون پرداخت فرانشیز از سوی مراجعین انجام می شود.

اگر می‌خواهید نوار عصب عضله را در بهترین کلینیک‌ها انجام دهید، قبل از هر چیز مطمئن شوید که از پوشش بیمه برخوردار می‌باشند یا خیر. علاوه بر این هنگام برآورد هزینه تست نوار عصب عضله، باید به فاکتورهایی چون دستگاه ها و تجهیزات، پزشکان متخصص، تفسیر و جواب تست نوار عصب و عضله نیز توجه داشته باشید.

مطالب بیشتر: هزینه نوار عصب و عضله

مراکز تست نوار عصب عضله دولتی

کلینیک‌هایی که نوار عصب عضله دولتی را از طریق قرارداد با انواع بیمه انجام می‌دهند، متعدد هستند. از مهمترین شرایط این کلینیک‌ها داشتن پزشکان متخصص، رعایت نکات بهداشتی، برخورداری از تجهیزات مدرن و قرارداد با بیمه می‌باشد.

داشتن پزشکان متخصص و مجرب به افزایش اعتبار کلینیک‌هایی که خدمات نوار عصب عضله را انجام می‌دهند، کمک می‌کند. بیشتر این کلینیک‌ها دارای پزشکان متخصص مغز و عصب می‌باشند.

مراکز تست نوار عصب عضله دولتی

از سوی دیگر کلینیک‌هایی که نوار عصب عضله دولتی را انجام می‌دهند، معمولاً محیط بسیار مناسب و مرتبی دارند و استانداردهای یک کلینیک تشخیص و درمان در آن رعایت شده است.

قرارداد با بیمه یکی دیگر از مهم‌ترین خدماتی است که کلینیک‌های نوار عصب عضله دولتی ارائه می‌دهند. بنابراین کلینیک‌هایی که با بیمه‌های بیشتری قرارداد داشته باشند، معمولاً مراجعان بیشتری خواهند داشت.

تجهیزات و دستگاه‌های مورد استفاده از دیگر امکاناتی است که کلینیک‌های توانبخشی باید داشته باشند. برخورداری از تجهیزات مدرن برای تست نوار عصب عضله بسیار ضروری است. در این مراکز تمام تجهیزات باید به روز باشند تا آزمایش به طور دقیق صورت بگیرد.

مطالب بیشتر: نوار عصب عضله چیست؟

بهترین کلینیک نوار عصب عضله دولتی تهران

از آنجا که مراجعان معمولاً در ارتباط با هزینه نوار عصب عضله سؤال می‌کنند، بیشتر به دنبال کلینیک‌هایی هستند که نوار عصب عضله دولتی را انجام می‌دهند. کلینیک هایی که با بیمه‌های مختلف از جمله بیمه تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و... قرارداد دارند.

توجه داشته باشید که هزینه مربوط به آزمایش نوار عصب عضله از شهری به شهر دیگر متفاوت است. در شهر تهران کلینیک‌های زیادی وجود دارند و براساس اندام‌های مورد آزمایش (دو اندام، سه اندام، چهار اندام)، پزشکان متخصص، تجهیزات مورد استفاده، نوع قرارداد با بیمه‌های مختلف باعث می‌شود که هزینه‌های متفاوتی از بیماران دریافت کنند.

بهترین کلینیک نوار عصب عضله دولتی تهران

تست نوار عصب و عضله در کلینیک دینا

اگر به دنبال بهترین کلینیک نوار عصب عضله دولتی تهران هستید، شما می‌توانید به کلینیک دینا به عنوان یکی از معتبرترین مراکز آزمایش نوار عصب و عضله مراجعه کنید.

این کلینیک یکی از مراکز توانبخشی و طب پزشکی است که با بیمه‌های مختلف خدمات درمانی قرارداد دارد. شما می‌توانید تست نوار عصب عضله را تحت نظر بهترین متخصصان انجام دهید. پس از انجام آزمایش نیز نتیجه آن در کوتاه‌ترین زمان همراه با تفسیر ارائه می شود.

مطالب بیشتر: نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟

یکی از مزایای مراجعه به کلینیک دینا داشتن کادر پزشکی متخصص مغز و اعصاب است. زمانی که تفسیر و جواب تست نوار عصب و عضله ارائه می‌شود، پزشکان راه‌های درمان را نیز در اختیار مراجعان قرار خواهند داد.

شما بیماران گرامی حتی اگر تحت پوشش هیچ نوع بیمه تکمیلی نباشید، می‌توانید برای انجام نوار عصب و عضله با بیمه تأمین اجتماعی و خدمات درمانی به کلینیک دینا مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره و اخذ نوبت می‌توانید با شماره‌های زیر تماس حاصل نمایید.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

خلاصه مطالب

از آنجا که انجام آزمایش نوار عصب عضله دولتی هزینه کمتری دارد، بسیاری از مراجعان به دنبال کلینیک‌هایی هستند که این آزمایش را از طریق بیمه درمانی انجام می‌دهند. افرادی که دچار مشکلات عضلانی می‌باشند، معمولاً برای گرفتن آزمایش نوار عصب عضله به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های درمانی مراجعه می‌کنند. معمولاً کلینیک‌هایی که با انواع بیمه‌ها قرارداد دارند و دارای پزشکان متخصص می‌باشند، بیشترین میزان مراجع را دارند. در این مراکز هزینه‌های انجام این آزمایش برای بیماران بسیار مقرون به صرفه است.

چنانچه شما بیماران گرامی می‌خواهید تست نوار عصب عضله دولتی را با کمترین قیمت و تحت نظر متخصصان انجام دهید، می‌توانید به کلینیک دینا مراجعه کنید. کلینیک دینا به عنوان یکی از بهترین مراکز توانبخشی دارای کادر مجرب پزشکی است که تفسیر این آزمایش را در سریع‌ترین زمان همراه با ارائه راهکارهای درمانی در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت نوبت می‌توانید با شماره‌های مندرج در صفحه اصلی سایت تماس بگیرید.

 برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و نوار عصب عضله دولتی

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا , ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

قیمت نوار عصب و عضله با تعرفه‌های مصوب از طریق بیمه‌های درمانی مانند تأمین اجتماعی پوشش داده می‌شوند. معمولاً مراجعینی با قصد انجام آزمایش نوار عصب عضله دارند، قبل از هر چیز مایلند بدانند هزینه آن چقدر است. عوامل مؤثر بر قیمت نوار عصب و عضله موارد متعددی از جمله مراکز ارائه دهنده این نوع خدمات، نوع تست و همچنین دستگاه‌های مورد استفاده برای آزمایش نوار عصب و عضله را دربرمی گیرد. همه این فاکتورها باعث می‌شود که بیماران هزینه متفاوتی را پرداخت کنند.

در ادامه این مقاله بیشتر در ارتباط با هزینه تست نوار عصب و عضله توضیح می‌دهیم. برای اطلاع از هزینه تست نوار اعصاب عضله می‌توانید با کلینیک دینا تماس بگیرید.

تعرفه تست نوار عصب و عضله

بیمارانی که به کلینیک‌های مختلف مراجعه می‌کنند مایلند ابتدا در مورد هزینه نوار عصب و عضله بیشتر بدانند. در کل هر چه تعداد اندام‌هایی که باید از طریق الکترومیوگرافی ارزیابی شوند بیشتر باشد، میزان هزینه‌ نوار عصب عضله نیز بیشتر خواهد بود. با این وجود، اگر چندین اندام‌ در یک تست به صورت همزمان بررسی شوند، قیمت کلی کاهش می‌یابد.

معمولاً نیاز به آزمایش و بررسی دو عصب برای هر یک از اندام های فوقانی و تحتانی وجود دارد، اگرچه ممکن است براساس نوع بیماری که پزشک تشخیص می‌دهد نیاز به بررسی و آزمایش اعصاب بیشتری باشد.

مطالب بیشتر: نوار عصب عضله چیست؟

این آزمایش برای انجام معاینات الکترودیاگنوز (EMG و NCS) می‌باشد و شامل دریافت شرح حال بیمار، انجام معاینات بالینی، انجام الکتردیاگنوز و تمامی خدمات مرتبط با این آزمایش از جمله موج F و H، ارائه جوابو تفسیر و تهیه گزارش است و براساس تعداد اندام مورد آزمایش (2 اندام، 3 اندام، 4 اندام) مبلغ متفاوتی از بیماران دریافت می‌شود.

از آنجاکه کلینیک‌های مختلف براساس نوع تست و میزان اندام‌های مورد آزمایش، دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده برای نوار عصب عضله و پزشکانی که تفسیر جواب نوار عصب و عضله را انجام می‌دهند، تعرفه متفاوتی را در نظر می‌گیرند، می‌توانید برای استعلام قیمت و هزینه تست نوار عصب عضله با کلینک دینا تماس بگیرید.

تعرفه تست نوار عصب و عضله

هزینه نوار عصب و عضله با بیمه

کلینیک‌ها و مراکز درمانی زیادی در کشور وجود دارند که خدمات تست نوار اعصاب و عضله را با پوشش بیمه ارائه می‌کنند. اما نکات مهمی در ارتباط با هزینه نوار عصب و عضله با بیمه وجود دارد.

1- بیمه‌های پایه درمانی مانند بیمه ایران و تأمین اجتماعی و سلامت ایرانیان هزینه نوار اعصاب و عضله را با تعرفه‌های مصوب خود پوشش می‌دهند.

2- بعضی از بیمه‌های تکمیلی مانند بیمه تأمین اجتماعی مبلغ نوار عصب و عضله را پرداخت می‌کنند.

مطالب بیشتر: نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟

3- در برخی از مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه‌ها هزینه نوار و اعصاب و عضله را بدون پرداخت هزینه‌ فرانشیز می‌پردازند.

4- قبل از انجام تست نوار عصب و عضله حتماً سعی کنید از پوشش بیمه‌ای و میزان فرانشیز آن اطمینان یابید.

5- به طور کلی با مراجعه به کلینیک‌های معتبر و دارای قرارداد بیمه می‌توانید از خدمات نوار عصب و عضله با پوشش درمانی بهره‌مند شوید.

هزینه نوار عصب و عضله با بیمه

آیا برای نوار عصب و عضله بیمه خاصی پیشنهاد می‌شود؟

برای پرداخت هزینه نوار عصب و عضله بیمه خاصی پیشنهاد نمی‌شود، چراکه اکثر بیمه‌های تکمیلی هزینه‌های مربوط به الکترومیوگرافی، تست ورود عصب و تست‌های ام آر آی و سی تی اسکن را پوشش نمی‌دهند.

اما برخی از بیمه‌های خاص پوشش محدودی برای تعداد تست‌های نوار عصب و عضله فراهم می‌کنند.

اگر می‌خواهید تست مربوط به عصب و عضله را انجام دهید، بدون بیمه اقدام نمایید، چرا که هزینه‌های این تست به اندازه‌ای نیست که نیاز به بیمه داشته باشید. ممکن است بیمه فقط برای پوشش محدودی از تست‌ها هزینه پرداخت کنند و ممکن است یک نوع بیمه هزینه تست را کلاً پرداخت نکند.

عوامل مؤثر بر هزینه نوار عصب و عضله

عوامل زیادی بر قیمت نوار عصب و عضله تاثیرگذار هستند. از جمله این موارد می‌توان به م.آرد زیر اشاره کرد:

نوع تست: تست‌های مختلف مانند الکترومیوگرافی، ام آر آی، سی تی اسکن قیمت‌ها و تعرفه‌های مختلفی دارند.

کلینیک‌های ارائه دهنده خدمات: آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های مختلف تعرفه‌های متفاوتی براساس ارائه خدمات خود در نظر می‌گیرند.

تجهیزات و دستگاه‌های مورد استفاده: کلینیک‌هایی که از تجهیزات مدرن‌تر و پیشرفته‌تر استفاده می‌کنند، طبیعتاً هزینه بیشتری را برای آزمایش نوار عصب و عضله دریافت می‌کنند.

کلینیک خصوصی یا بیمارستان: تست نوار عصب و عضله اگر در بیمارستان انجام شود، هزینه بیشتری خواهد داشت.

مطالب بیشتر: هدف از تست نوار عصب و عضله

پزشکان متخصص اراده دهنده خدمات: پزشکان متخصصی که سوابق بیشتری در این زمینه دارند، قیمت بیشتری به عنوان قیمت نوار عصب و عضله دریافت می‌کنند. بنابراین برای پرداخت مبلغ نوار عصب و عضله قبل از هر چیز باید به این فاکتورها توجه کنید.

اگر می‌خواهید مراحل تست نوار عصب و عضله را در معتبرترین کلینیک انجام دهید، کلینیک دینا یکی از بهترین مراکزی است ارائه دهنده خدمات نوار عصب و عضله تحت پوشش بیمه است. برای دریافت نوبت می‌توانید با شماره زیر در ارتباط باشید.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

خلاصه مطالب

میزان هزینه نوار عصب و عضله‌ از دغدغه بیمارانی است که برای انجام این آزمایش به کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند. اغلب بیماران می‌خواهند بدانند که آیا این آزمایش توسط بیمه پوشش داده می‌شود یا خیر.

قیمت نوار عصب و عضله به عوامل زیادی از جمله نوع بیمه، دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده، مراکز ارائه دهنده خدمات و پزشک متخصص کلینیک‌ها بستگی دارد. اگر این آزمایش در بیمارستان‌ها انجام شود، تعرفه آن بیشتر خواهد بود. برای انجام نوار عصب و عضله می‌توانید به کلینیک دینا مراجعه کنید. متخصصان این کلینیک با دستگاه‌های مدرن و پیشرفته تست نوار عصب عضله را انجام می‌دهند و در قبال خدمات ارائه شده هزینه مناسب را دریافت خواهند کرد.

برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و هزینه نوار عصب و عضله

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا , ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

برخی از مراجعین در مورد هدف از تست نوار عصب و عضله سؤال دارند و می‌خواهند بدانند که دقیقاً این روش برای تشخیص چه بیماری‌هایی کاربرد دارد. الکترومیوگرافی یا تست سرعت هدایت عصبی یک روش برای اندازه‌گیری فعالیت‌های الکتریکی عضلات و اعصاب است. بدن با ارسال کردن سیگنال‌های الکتریکی واکنش عضلات را بیشتر می‌کند و این واکنش از طریق تست نوار عصب و عضله قابل اندازه‌گیری است.

آزمایش نوار عصب عضله می‌تواند مشکلات مربوط به عصب‌ها یا عضلات یا هر دو را تشخیص دهد. این تست را می‌توان به صورت جداگانه انجام داد، اما معمولاً همراه با یکدیگر نیز انجام می‌شوند. در ادامه این مقاله در ارتباط با هدف از تست نوار عصب و عضله و کاربرد آن و مراحل آماده‌سازی بیمار قبل از انجام این تست توضیح خواهیم داد.

هدف از تست نوار عصب و عضله چیست؟

هدف از تست نوار عصب و عضله بررسی چگونگی فعالیت عصب و عضله و میزان هماهنگی آنهاست. آنچه که به عنوان هدف تست نوار عصب و عضله شناخته می‌شود وجود یک سری علائم مربوط به نوع نارسایی در سیستم اسکلتی عضلانی فرد است. از رایج‌ترین علائم در بیماران اسکلتی عضلانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- در صورت وجود درد در قسمت‌های مختلف بدن

2- داشتن احساس ضعف و خستگی مزمن

3- وجود احساس مورمور شدن و گزگز و کرختی در نقاط مختلف بدن

4- احساس بی حسی در اندام‌های مختلف بدن

مطالب بیشتر: نوار عصب عضله چیست؟

5- داشتن کمردرد با علائم انتشاری این عارضه و داشتن فشار در دیسک یا آرتروز کمر

6- وجود گردن درد با علائم انتشاری و داشتن فشار بر روی دیسک یا آرتروز گردن

در برخی از بیماران نیز بیماری‌های نامرتبط با سیستم عصب و عضله باعث بروز یک سری علائم می‌شود. تشخیص ارتباط این علائم با مشکلات اسکلتی و عضلانی بر عهده متخصصان می‌باشد.

پزشکان ابتدا شرح حال بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهند و سپس آزمایش نوار عصب و عضله یا تست emg انجام می شود. این تست در تشخیص هرچه بیشتر مشکلات عضلانی و اعصاب افراد کمک کننده خواهد بود.

هدف از تست نوار عصب و عضله چیست؟

کاربرد تست نوار عصب و عضله

حال که متوجه شدید که هدف از تست نوار عصب و عضله چیست، بهتر است در مورد کاربردهای این آزمایش نیز بیشتر بدانید. آزمایش نوار عصب و عضله برای معاینه دقیق‌تر موارد زیر بسیار کاربرد دارد:

1- بررسی و ارزیابی عملکرد درست یا نادرست عصب‌های حسی، محیطی و حرکتی عضلات بیمار

2- تعیین کردن محل آسیب وارد شده

3- تعیین نوع اختلال ایجاد شده

4 -تخمین و بررسی زمان ورود آسیب

5 -بررسی و تشخیص بهبود یا وخیم شدن وضعیت اندام آسیب دیده

6- تشخیص نوع درمان از سوی پزشک

7- در تزریق موضعی اوزون می‌توان از آزمایش نوار عصب و عضله استفاده کرد.

کاربرد تست نوار عصب و عضله

8- کاربرد نوار عصب عضله در بیماری‌های رادیکولوپاتی و تشخیص آسیب عصب بخاطر داشتن فتق دیسک یا آرتروز

9- استفاده از آزمایش نوار عصب و عضله برای بررسی سندرم تونل کارپال یا CTS

10- بیمارانی که دارای چند دیسک کمر یا دیسک گردن هستند، در بسیاری از موارد با انجام آزمایش نوار عصب و عضله می‌توان تشخیص داد کدام دیسک بیرون زده به عصب فشار وارد می‌کند.

مطالب بیشتر: نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟

11- در آن دسته از بیمارانی که دارای فتق دیسک یا دیسک گردن هستند، نوار عصب و عضله می‌تواند مشکلات مربوط به ضایعات اکسونال یا عدم وجود آن را تشخیص داد. وجود ضایعات فعال به نفخ درمان جراحی می‌باشد و عدم وجود ضایع فعال امکان درمان غیر جراحی دیسک را فراهم می‌کند.

برای انجام تست نوار عصب و عضله می‌توانید به کلینیک دینا مراجعه کنید. پزشکان متخصص این کلینیک می‌توانند به بهترین شکل مشکلات مربوط به اعصاب و عضلات شما بیماران گرامی را تشخیص دهند و مراحل بعدی درمان را به بیماران ارائه کنند.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

اقدامات قبل از انجام تست نوار عصب و عضله

بیمارانی که برای انجام آزمایش نوار عصب عضله اقدام می‌کنند، باید حتماً موارد زیر را در نظر بگیرند:

1- قبل از انجام تست نوار عصب و عضله حتماً پاکیزه باشید.

2- لباس شما باید گشاد باشد تا هنگام گرفتن نوار عصب عضله منطقه ناحیه مورد نظر بدون پوشش باشد.

 3- قبل از انجام تست وسایلی مانند جواهرات را در بیاورید.

 4- پیش از انجام تست از مصرف لوسیون‌ها و کرم‌ها خودداری کنید، چرا که محل آزمایش باید خشک باشد.

 5- داروهای خود را به صورت عادی مصرف کنید، فقط اگر داروهای رقیق کننده استفاده می‌کنید بهتر است که پزشک را در جریان قرار دهید.

6- اگر احساس سردی در قسمت دست و پا دارید، با قرار دادن آنها در آب گرم سعی در گرم کردن بدن خود کنید. سردی اندام می‌تواند باعث تأثیر بر نتیجه تست شود.

مطالب بیشتر: نوار عصب و عضله برای تشخیص ام اس

خطرات تست نوار عصب و عضله

همانطور که اشاره شد هدف از تست نوار عصب و عضله بررسی و تشخیص سلامت اعصاب و عضلات بیماران است. بنابراین هیچگونه خطر و عوارض جانبی ندارد. ممکن است که ۱ تا ۲ ساعت پس از الکترومیوگرافی احساس مورمور یا درد در اندام‌های خود داشته باشید.

در این آزمایش سرعت هدایت عصبی نیز به دلیل خفیف بودن جریان الکتریکی خطر هرگونه عارضه را کم خواهد کرد. اگر هنگام عبور سیگنال‌ها دچار سوزن سوزن شدن یا پرش عضلات یا درد خفیف شدید نگران نباشید، چرا که این علائم موقت هستند و پس از دو ساعت برطرف خواهند شد.

خطرات تست نوار عصب و عضله

 خلاصه مطالب

 هدف از تست نوار عصب و عضله بررسی سلامت اعصاب و عضلات بیماران است که توسط دستگاه الکترومیوگرافی انجام می‌شود. در این روش الکترودها به بدن بیمار وصل می‌شود تا در تشخیص میزان آسیب اسکلتی و عضلانی و همچنین عملکرد اعصاب حرکتی به پزشکان کمک کند.

 کاربرد تست نوار عصب و عضله برای معاینه دقیق اختلالات و نواحی آسیب دیده بدن می‌باشد. چنانچه می‌خواهید آزمایش نوار عصب و عضله را در کلینیک‌های معتبر انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم به کلینیک دینا مراجعه کنید. این کلینیک با داشتن پزشکان مجرب و متخصص می‌توانند مراحل آزمایش نوار عصب و عضله را به خوبی انجام دهند و جواب آن را در سریع‌ترین زمان در اختیار شما بگذارند.

 برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و هدف از تست نوار عصب و عضله

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا , ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟ تست نوار عصب و عضله یک راه تشخیص است که می‌تواند سلامت عضلات و اعصاب را بررسی کرده و واکنش‌های آن را به تحریک‌های عصبی کنترل کند. آزمایش نوار تست و عضله با قرار دادن الکترود بر روی ناحیه‌ای که دچار عارضه شده است شروع می‌شود تا فعالیت‌های عضله به ثبت برسد.

وقتی که عضله عصب به درستی کار نمی‌کند، انتقال پیام‌های عصبی دچار اختلال می‌شود. یکی از راه‌های تشخیص در تست عصب و عضله از طریق الکترود است که شدت سرعت و جریان الکتریکی اعصاب را در بررسی می‌کند. تفسیر جواب این نوار می‌تواند بسیار به بیماران برای درمان آنها کمک کند. در ادامه این مقاله بیشتر در ارتباط با دلایل انجام تست نوار و عضله و همچنین نتایج آن اشاره خواهیم کرد.

 

چرا آزمایش نوار عصب و عضله انجام می ‌شود؟

نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می شود؟ این نوار برای تشخیص سلامت سلول‌های عصبی و ماهیچه‌ها کاربرد دارد. براساس تفسیر نتایج آن می‌توان اختلال عملکرد عصب‌ها و انتقال پیام عصبی به ماهیچه را متوجه شد. در واقع نورون‌های حرکتی پیام‌های الکتریکی که باعث انقباض ماهیچه‌ها هستند را انتقال می‌دهند.

در تست نوار اعصاب و عضله به کمک دستگاه الکترود، سیگنال‌ها به خطوط گرافیکی تبدیل می‌شوند و پزشک متخصص آنها را تفسیر می‌کند. اما بسیاری سوال دارند که نوار اعصاب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟ معمولاً پزشکان برای تشخیص علائم زیر از نوار عصب و عضله استفاده می کنند:

 

تشخیص علائم زیر از نوار عصب و عضله

1- ضعف عضلانی، خارش، بی حسی

2- وجود درد یا گرفتگی عضلانی

3- انقباض غیرارادی عضلانی یا تیک عصبی

4- اختلالات عضلانی

5- اختلالات مرتبط با ناتوانی نورون‌های عصبی در ارسال سیگنال ‌های الکتریکی به اندام مورد نظر

6- رادیکولوپاتی

7- اختلالات مرتبط با اعصاب محیطی از جمله سندروم تونل کارپال

8- اختلالات مرتبط با سیستم عصبی از جمله ای ال اس

 

چرا آزمایش نوار عصب و عضله انجام می ‌شود؟

 

درمان بیماری های حاص از طریق الکترومیوگرافی 

برای درمان برخی از بیماری‌ها خاص نیز از الکترومیوگرافی استفاده می‌شود. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- اختلالت ماهیچه‌ای مانند دیستروفی عضلانی و پلی میوزیت

2- بیماری‌های که بر روی ارتباط عصب‌ها و ماهیچه‌ها تأثیر می‌گذارند از جمله میاستنی گراویس

3- اختلالاتی که بر روی نورون‌های حرکتی در مغز یا نخاع تأثیر می‌گذارند ازجمله اسکلروز جانبی آمیوتروفیک و فلج اطفال

4- اختلالاتی که بر روی ریشه عصب‌ها تأثیر می‌گذارند مثل فتق دیسک در ستون فقرات.

کلینیک دینا با داشتن کادر مجرب پزشکی آزمایش نوار عصب و عضله را همراه با ارائه تفسیر و جواب به بیماران ارائه می‌کنند. برای ثبت نوبت می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

نتایج تست نوار عضله به چه معنی است؟

مراجعه کنندگانی که می‌دانند نوار اعصاب و عضله به چه علتی انجام می‌ شود، سعی می‌کنند برای درمان بسیاری از بیماری‌های خود از طریق این روش به پزشکان متخصص مراجعه کنند. اما تفسیر جواب نوار عصب و عضله می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

در صورتی که پزشک دیگری مراحل الکترومیوگرافی را انجام می‌دهد، باید مراحل درمان را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید. پس از ارائه تفسیر جواب نوار عصب و عضله، در صورتی که الکترومیوگرافی نشان دهنده فعالیت الکتریکی ماهیچه در حال استراحت باشد، می‌تواند بیانگر بیماری‌های زیر باشد:

1- اختلال عملکردی در ماهیچه‌ها

2- اختلال عملکرد ارتباط بین ماهیچه و عصب‌ها

3- التهاب ناشی از آسیب دیدگی ماهیچه‌ها

 

بیشتر بخوانید: داروهای سکته مغزی

 

در صورتی که تست نوار و عضله اعصاب و عضله فقط نمایانگر فعالیت‌های الکتریکی غیرطبیعی در هنگام انقباض ماهیچه باشد، ممکن است که فرد دچار بیماری‌هایی از جمله ای ال اس یا سندروم تونل کارپال باشد. پس از دریافت تفسیر جواب نوار عصب و عضله براساس نتیجه آزمایش، پزشک در ارتباط با روش‌های درمانی و آزمایش‌های مورد نیاز به بیمار کمک خواهد کرد.

نتایج تست نوار عضله به چه معنی است؟

شرایط آمادگی برای تست نوار عصب و عضله

پس از اینکه افراد متوجه می‌شوند نوار اعصاب و عضله به چه علتی انجام می‌ شود و برای تشخیص چه بیماری‌های کاربرد دارد، برای انجام این تست باید آمادگی لازم برای را داشته باشند. در طول و پس از آزمایش یک متخصص مغز و اعصاب چگونگی این روش را توضیح می‌دهد. چنانچه فرد شرایط زیر را داشته باشد باید حتماً به پزشک متخصص مغز و اعصاب اطلاع بدهد تا توصیه‌های پزشکی رعایت شود:

1- استفاده از داروهای تجویزی و بدون نسخه

2- اختلالاتی که همراه با خونریزی هستند.

3- افرادی که دارای ضربان ساز و دفیبریلاتور قلبی هستند.

 

بیشتر بخوانید: نوار عصب عضله چیست؟

 

قبل از انجام تست نوار عصب وعضله حتماً باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

1- شب قبل حتماً دوش بگیرید تا چربی‌های اضافه پوست پاک شود.

2- قبل از معاینه حتماً کرم‌ها و روغن‌های بدن را متوقف کنید.

3- لباس‌های راحت و گشاد داشته باشید.

4- قبل از انجام آزمایش هر نوع ساعت، اشیای فلزی، جواهرات و عینک را بردارید.

شرایط آمادگی برای تست نوار عصب و عضله

خلاصه مطالب

شاید برای شما بیماران گرامی این سوال به وجود آمده باشد که نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می‌ شود؟ و برای چه بیماری‌هایی کاربرد دارد؟ هدف از انجام عصب و عضله برای تشخیص سلامت و عملکرد اعصاب و عضله‌ها می‌باشد و یک روش کم تهاجم است. متخصصان سلامت برای نظارت و تشخیص بر اختلال عملکرد عضلات از این روش بهره می‌برند. در تست نوار عصب و عضله، متخصص مغز و اعصاب الکترودهای نازک و سوزنی شکل را در عضله قرار می‌دهد و عصب های دست را بررسی می کند.

افرادی که تحت این آزمایش قرار می‌گیرند می‌توانند تفسیر جواب نوار عصب و عضله را دریافت نموده و برای گذراندن مراحل درمان در صورت داشتن هرگونه اختلال در عملکرد عصب‌ها اقدام کنند. برای انجام تست نوار عصب و عضله می‌توانید به کلینیک دینا با داشتن بهترین متخصصان کشور مراجعه کنید تا مراحل انجام آزمایش را تحت نظارت و بررسی کامل انجام دهند.

برای دانلود پی دی اف مقاله نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟ کلیک نمایید

 

منبع: سایت کلینیک دینا و نوار عصب و عضله به چه علتی انجام می ‌شود؟

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

نوار عصب عضله چیست؟ عصب عضله یا الکترومیوگرافی نوعی تست تشخیص و بررسی سلامت عصب‌های محیطی بدن از جمله دست و پا است. عصب‌های بدن در واقع مانند سیم‌های برق عمل می‌کنند که از مغز و نخاع نشأت گرفته و به سایر نقاط بدن می‌روند.

نوار عصب و عضله فعالیت این رشته‌ها را بررسی کرده و نتایج آن را به بیمار ارائه می‌کند. در ادامه مقاله به هدف از انجام تست نوار عصب عضله و همچنین در مورد کاربرد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

تست نوار عصب عضله چیست؟

نوار عصب عضله برای تشخیص سلامت و عملکرد عصب‌های بدن است و می‌تواند در ارزیابی وضعیت بیماران به هنگام آسیب یا صدمه به مغز و نخاع کمک کند. عصب‌های بدن مانند سیم‌های عبور دهنده جریان برق عمل می‌کنند که از مغز و نخاع به سایر نقاط بدن وصل هستند. نوار عصب عضله فعالیت رشته‌های عصبی را بررسی می‌کند. تست نوار عصب عضله در واقع تست تشخیص وضعیت عضلات و سلول‌های عصبی بیمار است. سلول‌های عصبی نوعی نورون‌های حرکتی هستند و سیگنال‌های الکتریکی را به عصب‌هایی که باعث شل شدگی عضلات می‌شوند منتقل می‌کنند. نوار عصب عضله سیگنال‌ها را به اعداد و نمودار برمی‌گرداند و به پزشکان در تشخیص آسیب بیماران کمک می‌کند.

تست نوار عصب عضله چیست؟

هدف از انجام تست نوار عصب عضله

نوار عصب عضله یکی از آزمایش‌های بسیار کمک کننده برای تشخیص صدمات ناشی از فشار دیسک مهره‌ای است. از سوی دیگر بیمارانی که دچار آرتروز هستند. می‌توانند از تست نوار عضله برای تشخیص میزان فشار بر روی عصب‌ها استفاده کنند. تست نوار عضله برای بررسی دلیل بی‌حسی و خواب رفتگی دست و پا استفاده می شود. به کمک این روش می توان شدت صدمه و میزان مزمن بودن بیماری را نیز تشخیص داد. از دیگر اهداف این تست، شناسایی و ارزیابی فشار حاد دیسک بر روی عصب‌ها می‌باشد. پزشکان می‌توانند برای درمان یا فیزیوتراپی از این روش کمک بگیرند.

تست نوار عصب عضله چگونه انجام می‌شود؟

در تست نوار عصب عضله یک نیدل کوچک که به نام الکترود شناخته می‌شود به شکل مستقیم به عضله‌ها وارد می‌شود. در طی این فرایند فعالیت الکتریکی عضله ارزیابی خواهد شد. از سوی دیگر توسط الکترودهای سطحی میزان و سرعت هدایت امواج الکترونیکی در داخل عصب بین دو نقطه ارزیابی می‌شود. معمولاً از این تست برای پیدا کردن مشکلات عضلانی و عصبی بهره می‌برند.

تست نوار عصب عضله چگونه انجام می‌شود؟

نوار عصب عضله برای تشخیص کدام بیماری‌ ها کاربرد دارد؟

تست نوار عصب عضله با نوار NCS یا بدون آن قابل انجام اس، ولی وقتی که با یکدیگر انجام می‌شوند، تصویر کامل‌تری نسبت به آزمون ارائه می‌شود. تست نوار عضله اختلالات عصبی یا آسیب به عصب متصل به عضله را شناسایی می‌کند. بیشترین میزان کاربرد تست نوار عصب و عضله بررسی موارد زیر است:

۱- بررسی اختلالات عضلانی پیشرونده از جمله دیسورفی عضلانی و پلی میوزیت

۲- اختلالاتی که بر اتصالات عصبی و عضلانی تاثیرگذار است؛ از جمله بیماری‌های مثل میاستنی گراویس، سندرم گیلن باره و سندرم لامبرت ایتون.

۳- تشخیص اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)

۴- شناسایی و ارزیابی اختلالات اعصاب محیطی که در اثر آسیب به سیستم عصبی محیطی و اعصاب خارج از مغز و نخاع ایجاد شده‌اند.

۵- بررسی اختلالات ریشه‌های اعصابی مانند سیاتیک، فتق دیسک و رادیکولوپاتی

بییشتر بخوانید: نوار عصب عضله شرق تهران

خطرات تست نوار عصب عضله

عوارض و خطرات تست نوار عصب عضله بسیار اندک است، اما برخی از مراجعان ممکن است دردهای عضلانی و اعصاب را تجربه کنند. استفاده از مسکن‌ها ممکن است به کاهش درد کمک کند، اما عوارض جانبی آن پس از چند روز برطرف می‌شود.

پس از انجام آزمایش ممکن است فرد تورم بافت نرم یا عفونت پوستی را در محلی که سوراخ ایجاد شده را تجربه کند.

خطرات تست نوار عصب عضله

تفسیر نتایج نوار عصب و عضله

پزشکان پس از انجام فرایند آزمایش تست نوار عصب عضله نتایج را ارائه می‌کنند. اگر EMG هرگونه فعالیت در قسمت ماهیچه را در حالت استراحت نشان دهد، ممکن است فرد درگیر بیماری‌های زیر باشد:

۱- وجود اختلال عضلانی

۲- داشتن اختلالی که عصب‌هایی را که به ماهیچه متصل می‌شوند، درگیر می‌کند.

۳- داشتن التهاب ناشی از آسیب

۴- افرادی که دچار اختلال اعصابی مانند ای ال اس، سندروم تونل کارپال یا فتق دیسک باشند، نیز باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند. بسته به نظر پزشک و بر اساس نتایج، درمان‌های دیگر را به افراد توصیه خواهد شد.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

تفسیر نتایج توسط پزشک متخصص

پس از تست نوار عضله معمولاً نتایج سریع آماده می‌شود و تفسیر آن بر عهده پزشکان متخصص می‌باشد. اگر تست شما در حالت نرمال نباشد، ممکن است فشار یا آسیبی به عصب شما وارد شده باشد.

برای انجام تست نوار عصب عضله می‌توانید به کلینیک دینا مراجعه کنید. پزشکان متخصص این کلینیک نتایج آزمایش عصب عضله را بهترین شکل تفسیر خواهند کرد و در صورت وجود هر نوع عارضه شما را در مراحل بعدی درمان همراهی می‌کنند.

 

خلاصه مطالب

تست نوار عضله برای بیمارانی که دچار علائم بیماری عضلانی یا عصبی، بی‌حسی و ضعف در قسمت اندام‌های مختلف هستند کاربرد دارد. پزشکان نوار عصب عضله یا EMG را برای بیماران تجویز می‌کنند تا از طریق آن بتوانند عملکرد عصب‌ها را ارزیابی کرده و در صورت وجود هرگونه مشکل مراحل درمان بیماران را پیگیری کنند.

کاربرد تست نوار عصب و عضله برای تشخیص بیماری‌های عضلانی و عصبی است. همچنین برای بررسی اختلالات ریشه عصبی مانند سیاتیک و فتق دیسک نیز بسیار کاربرد دارد. اگر می‌خواهید خطرات نوار تست عصب و عضله را کاهش دهید، توصیه می‌کنیم حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پس از انجام آزمایش اقدامات بعدی را انجام دهند. کلینیک پزشکی دینا با داشتن بهترین متخصصان کشور آزمایش تست عصب و عضله را همراه با مراقبت‌های ویژه برای شما عزیزان بیماران گرامی انجام خواهند داد و تفسیر نهایی نتایج را در سریع‌ترین زمان به شما ارائه می‌کنند.

برای دانلود pdf مقاله بر روی لینک نوار عصب عضله چیست؟ کلیک نمایید.

 

منبع:سایت کلینیک دینا و نوار عصب عضله چیست؟

 



:: برچسب‌ها: نوار عصب عضله , نوار عصب و عضله , تست نوار عصب و عضله , کلینیک دینا ,
:: بازدید از این مطلب : 233
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

???? دیسکوپاتی گردن (Cervical discopathy) یکی از عارضه های شایع ناشی از حرکت‌های مداوم گردن است. این بیماری فراتر از گردن‌ درد است و می‌تواند باعث دردهای تابشی، بی‌حسی و ضعف در شانه‌ها، بازو و دست شود. این مشکلات می‌توانند کیفیت زندگی بیماران تأثیر بگذارند. دیسکوپاتی گردن زمانی ایجاد می‌شود که یک یا چند دیسک در ستون فقرات گردنی به دلیل ساییدگی و پارگی شروع به شکستن کند.

این وضعیت ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی باشد که برخی افراد را به سایش سریع‌تر دیسک‌ها مستعد می‌کند. آسیب‌های مختلف نیز می‌توانند فرآیند تخریب دیسک را تسریع کرده و گاهی اوقات باعث ایجاد تغییرات دژنراتیو در دیسک‌ها می‌شوند. برای درمان دیسکوپاتی گردن، از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که شامل فیزیوتراپی، دارو درمانی، تزریق آستروئید، اوزون تراپی و در صورت لزوم عمل جراحی است. این روش‌ها به منظور کاهش علائم، بهبود عملکرد گردن و کاهش تأثیرات این عارضه بر زندگی روزمره انجام می‌شوند.

???? علل ایجاد دیسکوپاتی گردن

دیسکوپاتی گردن، یکی از مشکلات متداولی است که در نتیجه حرکت‌های مداوم گردن ایجاد می‌شود. این بیماری، از ساده‌ترین دردهای گردنی شروع می‌شود و در موارد شدیدتر می‌تواند باعث دردهای تابشی و علائمی مانند بی‌حسی و ضعف در شانه‌ها، بازوها و دست‌ها شود.

با گذشت زمان، این مسئله می‌تواند به یک بیماری دژنراتیو تبدیل شود که باعث فشردگی ریشه‌های عصبی می‌شود و تحت عنوان دیسکوپاتی گردن شناخته می‌شود. به طور متوسط، حدود ۲۵ درصد افراد زیر ۴۰ سال و ۶۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال با این مشکل مواجه هستند.

در مجموع دیسکوپاتی گردن به دلایل زیر ایجاد می‌شود:

1- هنگامی که یک دیسک تحلیل رفته باعث گردن درد می‌شود، این ممکن است ناشی از درد دیسکوژنیک باشد. درد دیسکوژنیک در خود دیسک رخ می‌دهد و می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

2- ناپایداری میکرو حرکت هم ممکن است باعث گردن درد شود، چرا که لایه بیرونی سخت دیسک فرسوده می‌شود و عضلات اطراف برای محدود کردن حرکت غیر طبیعی مهره‌ها اسپاسم دچار می‌شوند.

علل ایجاد دیسکوپاتی گردن

???? علائم دیسکوپاتی گردن چیست؟

علائم دیسک دژنراتیو گردن می‌تواند بسیار متنوع باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این بیماری ممکن است به طور تدریجی علائم خود را نشان دهد یا به طور ناگهانی و بدون هشدار ظاهر شود.

گردن درد

درد در ناحیه گردن، یکی از شایع‌ترین علائم دیسکوپاتی گردن است. این درد ممکن است خفیف باشد و به صورت پایدار حضور داشته باشد یا در برخی موارد شدیدتر شده و مدت زمان طولانی‌تری ادامه داشته باشد.

مقالات بیشتر: ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه

درد عصب

این نوع درد معمولاً با حسی شدید و یا حس شوک الکتریکی همراه است که از شانه به بازو، دست و یا انگشتان شیوع می‌یابد. اغلب این درد فقط در یک طرف بدن حس می‌شود.

علائم عصبی در بازو، دست یا انگشتان

این علائم شامل سوزش، بی‌حسی و یا ضعف در شانه، بازو، دست و یا انگشتان است که ممکن است باعث محدودیت در فعالیت‌های روزانه مانند لباس پوشیدن یا نگه داشتن اشیا شود.

دردی که با حرکت بدتر می‌شود

عموماً درد ناشی از دیسکوپاتی گردن با حرکت بدتر می‌شود و با استراحت کاهش می‌یابد. این ممکن است باعث محدودیت در فعالیت‌های روزمره شود.

اگر درد ناشی از دیسک دژنراتیو باشد، ممکن است به طور خودبخود در چند هفته یا چند ماه بهبود یابد. با این حال، اگر مفاصل فاست گردن به تحلیل رفتن شروع کنند یا عصب نخاعی تحت فشار قرار گیرد، ممکن است سایر علائم بیماری به شدت مزمن شود و نیاز به درمان داشته باشد.

علائم دیسکوپاتی گردن چیست؟

هر چه ستون فقرات گردنی بیشتر تحلیل رود، احتمال تنگی کانال نخاعی و قرار گرفتن نخاع در معرض خطر بیشتر می‌شود. اگر طناب نخاعی فشرده شود، میلوپاتی ایجاد می‌شود که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و معمولاً در افراد بالای 50 سال رخ می‌دهد. میلوپاتی علائم متعددی دارد مانند:

1- مشکل در حرکت بازوها یا پاها

2- مشکل در هماهنگی و تعادل

3- از دست دادن کنترل مثانه و روده

4- ضعف یا بی‌حسی در هر نقطه زیر گردن

5- دردهای شوک مانند در بازوها یا پاها که ممکن است با خم شدن به جلو بدتر شود.

???? روش‌های درمان غیر جراحی دیسکوپاتی گردن

روش‌های غیرجراحی و بدون خطر جهت درمان دیسکوپاتی گردن وجود دارد که در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می‌کنیم:

دارو درمانی

استفاده از داروهای ضد درد مانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسن می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند. در صورت عدم کارایی داروهای بدون نسخه، پزشک ممکن است داروهای مسکن یا استروئیدی را تجویز کند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی شامل تمرینات و روش‌های فیزیکی است که به کاهش درد و سفتی گردن کمک می‌کند. درمانگر می‌تواند از انقباض و کشش گردن استفاده کند و ممکن است تمریناتی برای افزایش دامنه حرکتی نیز توصیه کند.

مقالات بیشتر: اوزون درمانی چیست؟

تزریق آستروئید

تزریق آستروئید می‌تواند به کاهش التهاب و درد ریشه آسیب دیده ناشی از فتق دیسک کمک کند.

اوزون تراپی

اوزون تراپی یک روش درمانی کارآمد برای درمان دیسکوپاتی گردن است که با تزریق اوزون فشار ناشی از فتق دیسک را کاهش دهد و باعث تسکین درد گردن شود.

این روش از تزریق گاز اوزون به منظور کاهش فشار و التهاب در گردن استفاده می‌کند. اوزون باعث افزایش اکسیژن رسانی به بافت‌های مختلف و تسریع فرآیندهای بهبودی می‌شود. اوزون درمانی به دلیل عدم نیاز به جراحی، کمترین میزان عوارض جانبی و اثربخشی درمانی بالا، به عنوان یک روش امن و مؤثر برای مدیریت درد و بهبود وضعیت بیماران با دیسکوپاتی گردن شناخته می‌شود.

اگر قصد درمان دیسکوپاتی گردن از طریق اوزون تراپی را دارید، باید به کلینک های معتبر با داشتن بهترین کادر پزشکی مراجعه کنید. کلینیک دینا در شرق تهران با داشتن تیمی از پزشکان مجرب و متخصص با انجام ایمن مراحل اوزون درمانی به بهبود سریعتر بیماران کمک می‌کنند.

کلینیک دینا خدمات طب فیزیکی و توانبخشی

خلاصه مطالب

دیسکوپاتی گردن، به عنوان یکی از مشکلات شایع ستون فقرات، می‌تواند بر زندگی روزمره فرد تأثیر منفی داشته باشد. علائم مختلفی از جمله دردهای گردنی، تنگی کانال نخاعی، و علائم عصبی مانند سوزش و بی‌حسی در بازوها و دست‌ها ممکن است باعث ایجاد محدودیت در حرکت و کاهش کیفیت زندگی شود. اما با توجه به روش‌های مدرن و مؤثر درمانی مانند فیزیوتراپی، تزریق آستروئید، و اوزون تراپی، می‌توان به بهبود علائم و کاهش دردهای مربوط به دیسکوپاتی گردن کمک کرد.

کلینیک دینا با تکیه بر تجربه و تخصص پزشکان متخصص و استفاده از تجهیزات پیشرفته، به بیماران خود راه‌های درمانی مؤثر و از جمله اوزون تراپی را ارائه می‌دهد. پزشکان کلینیک در چند جلسه با توجه به نیازهای بیماران، تلاش می‌کنند تا زمینه بهبود سریعتری را برای بیماران فراهم کرده و به آنها به بازگشت به زندگی سالم کمک کنند.

برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و دیسکوپاتی گردن چیست؟ + علائم و راه های درمان

 



:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : dina

???? سرگیجه یکی از شایع‌ترین عللی است که بزرگسالان به پزشک مراجعه می‌کنند. ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه وجود دارد که بد نیست در چنین شرایطی این روش‌ها را امتحان کنید. احساس سرگیجه معمولاً با سبکی سر یا بی‌ثباتی همراه است و فرد احساس می‌کند محیط اطرافش به طور دورانی در حال چرخش است یا خودش حرکت می‌کند. این احساس معمولاً همراه با احساس گیچی و یا عدم تعادل است، به طوری که فرد ممکن است احساس کند نمی‌تواند به درستی روی پا بایستد.

سرگیجه به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از وجود بیماری می‌باشد و ممکن است علت آن از مسائل مختلفی مانند مشکلات در دستگاه گوارش، مشکلات قلبی، عفونت‌ها، اختلالات در سیستم عصبی یا حتی مصرف بعضی داروها باشد. اثرات سرگیجه شامل تأثیر بر کنترل تعادل نیز می‌شود و ممکن است خطر زمین خوردن را افزایش دهد. برای درمان حالت‌های مکرر و مداوم سرگیجه، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

???? آشنایی با ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه

با توجه به شدت و دلیل بروز سرگیجه، روش‌های مختلفی برای درمان آن وجود دارد. اگر سرگیجه ناشی از بیماری جدی نباشد، می‌توانید از روش‌های درمان خانگی برای کنترل سرگیجه استفاده کنید. در ادامه به ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه اشاره کرده‌ایم.

از یک سبک زندگی سالم پیروی کنید

پایبندی به یک سبک زندگی سالم از اهمیت بسزایی برخوردار است. رژیم غذایی سالم می‌تواند به کاهش و کنترل سرگیجه کمک کند. از مصرف موادی مانند کافئین، الکل و تنباکو بپرهیزید؛ چراکه این مواد می‌توانند شدت سرگیجه را افزایش دهند.

همچنین اطمینان از خواب کافی و مدیریت استرس می‌تواند به پیشگیری از سبکی سر کمک کند. اگر با مشکل دیابت یا افت قند خون روبه‌رو هستید، تمرکز خود را بر روی تنظیم قند خونتان قرار دهید.

آشنایی با ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه

بدن‌ خود را هیدراته نگه دارید

یکی از ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه، هیدراته نگه داشتن بدن است. مصرف آب بخش مهمی از درمان خانگی سرگیجه است. در طول روز، مطمئن شوید که به مقدار کافی آب به‌ ویژه در هوای گرم، در صورت بیماری یا هنگام ورزش می‌نوشید،

مصرف غذا نیز می‌تواند به افت فشار خون و بنابراین سرگیجه و سبکی سر منجر شود. با نوشیدن یک لیوان آب حداقل ۱۵ دقیقه قبل از هر وعده غذایی، می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: معایب اوزون تراپی

مانور درمانی

مانور Epley یک روش درمانی است که ممکن است در درمان سرگیجه مؤثر باشد. در این روش، موقعیت سر با انجام حرکات خاصی تغییر می‌کند تا کریستال‌های کلسیمی که ممکن است موجب بروز سرگیجه می‌شوند، به تعادل برسند. این روش به عنوان درمان کریستال گوش میانی نیز شناخته می‌شود.

هرگز با آب داغ دوش نگیرید

اگر مستعد سرگیجه هستید، توصیه می‌کنیم که بیش از ۱۰ دقیقه از آب داغ برای دوش گرفتن استفاده نکنید. دلیل این موضوع این است که آب داغ می‌تواند به افت فشار خون و افزایش فعالیت قلب منجر شود، که این مسائل می‌توانند باعث سرگیجه و سبکی سر شوند.

در واقع دمای بالا می‌تواند باعث گشاد شدن عروق خونی شود که در نتیجه موجب کاهش فشار خون می‌شود. همچنین آب داغ ممکن است حجم خونی که قلب پمپاژ می‌کند را افزایش دهد که همین امر می‌تواند منجر به افزایش بار کاری بر روی قلب شود. بهتر است دمای آب نزدیک به دمای بدن باشد، اما داغ نباشد.

استفاده از عصاره‌ جینکو بیلوبا

استفاده از عصاره جینکو بیلوبا یک روش درمانی طبیعی است که ممکن است در مقابله با سرگیجه مؤثر باشد. جینکو بیلوبا یک گیاه چینی است که از برگ‌های درخت maidenhair به دست می‌آید و به عنوان درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این گیاه می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به مغز، به درمان سرگیجه کمک کند و مشکلات تعادلی را برطرف سازد. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از جینکو بیلوبا ممکن است به اندازه‌ بتاهیستین (دارویی که برای اختلالات تعادلی مانند ورتیگو استفاده می‌شود) مؤثر باشد.

مصرف زنجبیل

یکی دیگر از ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه، مصرف زنجبیل است. استفاده از زنجبیل یک روش درمانی طبیعی است که ممکن است در کاهش سرگیجه مؤثر باشد. این ادویه از دیرباز برای درمان بیماری‌های حرکتی و حالت تهوع استفاده می‌شود.

ماساژ را امتحان کنید

ماساژ یک روش طبیعی و آرامش‌بخش برای درمان سرگیجه است که می‌تواند مؤثر باشد. اضطراب و استرس می‌توانند عوارضی از سرگیجه را تشدید کنند، بنابراین فعالیت‌های آرامش‌بخش مانند ماساژ می‌توانند به کاهش این عوارض کمک کنند. ماساژ با استفاده از روغن اسطوخودوس می‌تواند خصوصاً برای کسانی که با اضطراب مواجه هستند، مفید و مؤثر باشد.

ماساژ را امتحان کنید

سعی کنید حرکت نداشته باشید

در صورت تجربه سرگیجه شدید، اقداماتی مانند نشستن یا دراز کشیدن و مصرف مقدار کافی آب می‌توانند به شما کمک کنند. همچنین بهتر است از هرگونه فعالیتی که ممکن است باعث تصادف یا زمین خوردن شما شود، خودداری کنید.

از فعالیت‌هایی که ممکن است موجب افزایش خطرات باشند مانند رانندگی، ایستادن در مکان‌های بلند، استفاده از نردبان، راه رفتن در تاریکی یا استفاده از کفش‌های با پاشنه بلند پرهیز کنید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

مصرف غلات کامل

برای جلوگیری از نوسانات قند خون که می‌تواند باعث سرگیجه شود، مصرف غذاهای پر از فیبر و دیر هضم مانند غلات کامل، نان سبوس‌دار، کینوا و جو دوسر، توصیه می‌شود. همچنین انتخاب گوشت‌های بدون چربی مانند مرغ و ماهی نیز می‌تواند به شما کمک کند.

این اقدامات با کاهش سرعت جذب قند خون و پیشگیری از نوسانات آن، به کنترل سرگیجه کمک می‌کنند و می‌توانید به عنوان یکی از ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه از آن بهره مند شوید.

به یک نقطه کانونی خیره شوید

بعد از شروع سرگیجه، وقتی اتاق شروع به چرخیدن کرد، بهتر است کاری که در حال انجام آن هستید را متوقف کرده و به یک نقطه‌ کانونی ثابت مانند ساعت دیواری نگاه کنید. این کار با کمک به تثبیت تعادل و کاهش حس سرگیجه کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اوزون درمانی چیست؟

????زمان مراجعه به پزشک برای درمان سرگیجه

در صورت تجربه‌ هر یک از موارد زیر، به شدت توصیه می‌شود که به اورژانس مراجعه کنید یا با ۱۱۵ تماس بگیرید:

1- نامنظم بودن ضربان قلب

2- درد قفسه‌ سینه

3- تنگی نفس

4- ضعف و بی حالی 

5- ناتوانی در حرکت دست یا پا

6- تغییرات در بینایی یا گفتار

7- غش کردن یا از دست دادن هوشیاری

8- آسیب‌ سر

9- تب بالاتر از ۳۸/۳ درجه‌ همراه با سردرد یا سفتی گردن

10- داشتن تشنج

زمان مراجعه به پزشک برای درمان سرگیجه

خلاصه مطالب

در این مقاله به ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه اشاره کردیم. اگر به طور مکرر دچار سرگیجه شده یا سرگیجه‌هایی که علائم جدی دارند مانند درد قفسه‌ی سینه، تنگی نفس، مشکلات بینایی و… تجربه می‌کنید، حتماً باید با پزشک مشورت کنید. همچنین قبل از امتحان کردن درمان‌های خانگی، مهم است که پزشک خود را در جریان قرار دهید.

توجه داشته باشید که برخی از مکمل‌ها، گیاهان و ادویه ها ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل داشته باشند. بنابراین بسیار مهم است اطمینان حاصل کنید که این روش‌ها برای شما مناسب هستند و با داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید، تداخل ندارند.

برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.

 

منبع: سایت کلینیک دینا و ۱۰ روش خانگی عالی برای درمان سرگیجه

 



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 ارديبهشت 1399 | نظرات ()